Ești îngrijorat/ă că al tău copil nu are încredere în sine?

Vrei să-l ajuți să se descurce mai bine cu emoțiile lui?

Vrei să fie capabil să facă alegeri și să-și conducă viața?

Te înțeleg. Și eu am avut întrebări de acest gen.


Fără îndrumare și suport adecvat, copiii pot deveni retrași, nesiguri și pot avea dificultăți în a-și face prieteni valoroși. Aceasta poate afecta succesul lor școlar și viitorul lor.

Ana, mama unei fete timide de 9 ani, a observat o transformare incredibilă după ce acesta a participat la atelierele noastre. De la un copil care abia deschidea gura, a devenit un mic lider, încrezător și capabil să-și exprime părerea cu curaj.


Imaginează-ți copilul tău trecând printr-o transformare similară. De la timiditate la încredere, de la frică la curaj, de la izolare la prietenii valoroase.

Sigur, este un proces, nu se obțin rezultate peste noapte.


„Succesul se clădeşte cu mulţi paşi mici, nu cu unul mare.” - John C. Maxwell

A venit vacanța, iar acum, în timpul verii, când copiii sunt mai relaxați, dar și mai expuși la influențele social media și anturaje nepotrivite, atelierele noastre sunt soluția perfectă pentru a le dezvolta încrederea, abilitățile de viață și leadership-ul personal, într-un mod distractiv și educativ!

De aceea îți propun pentru tine și copilul tău „10 ateliere de vară pentru copiii încrezători”.

1. Cum să ne înțelegem creierul și emoțiile

Marți, 9 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min), 59 lei

Te-ai întrebat vreodată de ce copilul tău reacționează impulsiv sau de ce are dificultăți în a-și exprima emoțiile?

Sau poate te-ai simțit frustrat/ă când nu ai știut cum să-l ajuți să-și înțeleagă sentimentele și comportamentele?

Mulți părinți se confruntă cu aceste provocări, dorind să sprijine dezvoltarea emoțională și mentală a copiilor lor, dar nu știu de unde să înceapă. 

Ignorarea acestor aspecte poate duce la comportamente necontrolate, dificultăți în relaționare și chiar la probleme academice. Copilul tău poate ajunge să se simtă copleșit, neînțeles și lipsit de încredere în sine.

Și eu m-am confruntat cu astfel de probleme. Fiica mea avea dificultăți în a-și gestiona emoțiile și devenea adesea furioasă sau retrasă. Ceea ce eu îi spuneam, cu bine intenții, nu avea efectul dorit, pentru că de fapt eu îi ceream să nu mai simtă ceea ce simțea.

„Hai mă, mami, că nu merită să plângi din cauza asta, gata, liniștește-te”.

Ei, bine, copila nu plângea din acea cauza, ci pentru că era tristă, frustrată. De ce era tristă și frustrată? Pentru că percepuse o experiență într-un anume fel. A-i cere copilului să se liniștească nu este o rezolvare. Dimpotrivă. Cum să facă asta? Simte puternic emoția. De aceea este important să îi explici ce se întâmplă în creierul său și cum poate să consuma emoția respectivă diferit.

După ce am înțeles în mare cum emoțiile au un rol important și ne ajută chiar când credem că ne dăunează, lucrurile se schimbă. Ea a învățat să recunoască și să-și exprime emoțiile într-un mod sănătos. Acum, ea este mai calmă, comunică mai eficient cu cei din jur. Este adult și are în atenție integrarea creierului.

Imaginează-ți copilul capabil să recunoască și să gestioneze emoțiile sale, să comunice deschis și să se simtă încrezător în abilitățile sale.

Prin participarea la acest atelier, copiii vor învăța despre părțile creierului și funcțiile lor, despre cum să echilibreze emoțiile și rațiunea și cum să folosească aceste cunoștințe pentru a lua decizii mai bune.

Vor învăța să-și gestioneze stresul, să-și dezvolte empatia și să creeze relații sănătoase. 

Atelierul se desfășoară online de la ora 16:00 la 17:30. Grupa va avea maximum 6 copii (posibil să fie grupe pe segment de vârstă, în funcție de câți ani au participații).

Înscrie-l pe copilul tău la acest atelier (sau la mai multe) și oferă-i șansa de a învăța într-un mediu distractiv și educativ.

2. Cum să scapI de frica de greșeală

Miercuri, 10 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min), 59 lei

Copiii sunt adesea paralizați de frica de eșec, ceea ce îi împiedică să încerce lucruri noi, să finalizeze proiecte sau să își atingă potențialul.

Frica de greșeală poate duce la anxietate și lipsă de încredere.

Fără curaj și fără încurajări adecvate, copiii pot pierde oportunități valoroase și pot rămâne într-o zonă de confort limitată.

În lipsa unei înțelegeri corecte a greșelilor, acestea pot deveni obstacole de netrecut în calea dezvoltării lor.

Ana, o fetiță de 9 ani, evita să participe la activitățile școlare de teamă că va greși și va fi ridiculizată. Nu conta câte știa, parcă înlemnea când trebuia să răspundă. Dacă nu era bine? Dacă râdeau ceilalți de ea? Dacă doamna îi făcea observație?

Participând la câteva sesiuni de dezvoltare personală, Ana a început să vadă greșelile ca pe oportunități de învățare și nu a mai fost paralizată de frica de eșec. A devenit din ce în ce mai activă în clasă și mai încrezătoare în abilitățile ei.

Imaginează-ți un copil care nu mai este paralizat de frica de greșeală, care vede eșecurile ca pe oportunități de învățare și care abordează provocările cu curaj.

Copilul tău va învăța să își valorifice greșelile pentru a-și dezvolta abilitățile și încrederea în sine.

Te-ai întrebat și tu ce ar face copilul tău dacă nu ar mai avea frica de a o da în bară?

Nu rata această oportunitate! Înscrie-ți copilul acum pentru a-l ajuta să își depășească frica de greșeală și să își atingă potențialul. Locurile sunt limitate!

Atelierul se desfășoară online de la ora 16:00 la 17:30. Grupa va avea maximum 6 copii (posibil să fie grupe pe segment de vârstă, în funcție de câți ani au participații).

Înscrie-l pe copilul tău la acest atelier (sau la mai multe) și oferă-i șansa de a învăța într-un mediu distractiv și educativ.

3. Cum să îmi descopăr inteligența și punctele forte

Marți, 16 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min), 59 lei

Mulți copii nu își cunosc punctele forte și talentele, fiind deseori criticați pentru greșelile lor în loc să fie încurajați pentru reușite. Aceasta poate duce la o lipsă de încredere în sine și la neatingerea potențialului maxim.

Dacă nu-și cunosc talentele și tipul de inteligență predominant, copiii nu vor putea să își valorifice la maximum abilitățile și să își dezvolte încrederea în sine. Aceasta poate limita oportunitățile și realizările lor viitoare, iar ei să considere că sunt lipsiți de valoare.


Mihai, un băiețel de 10 ani, se simțea adesea inferior colegilor săi pentru că el nu era chiar bun la română și la matematică. Părea că este... „defect”.

După ce și-a descoperit tipul de inteligență, Mihai și-a dat seama că el îi ascultă și îi încurajează pe copii, îi înțelege și îi ajută cu câte o vorbă bună sau altfel. Aaa, deci el este bun la relațiile cu ceilalți din jur. Acum, Mihai este mult mai încrezător și se implică activ în activități de grup.

Gândește-te la un copil care își cunoaște punctele forte și își înțelege tipul de inteligență. Acesta va deveni mai încrezător, mai motivat și mai capabil să își atingă obiectivele. Copilul tău va descoperi abilități unice și va învăța să le valorifice.


Nu rata această oportunitate! Înscrie-ți copilul acum pentru a-l ajuta să își descopere și să își dezvolte punctele forte.

Atelierul se desfășoară online de la ora 16:00 la 17:30. Grupa va avea maximum 6 copii (posibil să fie grupe pe segment de vârstă, în funcție de câți ani au participații).

Înscrie-l pe copilul tău la acest atelier (sau la mai multe) și oferă-i șansa de a învăța într-un mediu distractiv și educativ.

4. Cum să ne exprimăm părerea într-un mod blând, dar ferm

Miercuri, 17 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min), 59 lei

Adesea, copiii nu știu cum să își exprime părerea fără a răni pe cineva și, de multe ori, aleg să mintă pentru a evita conflictele sau spun ceea ce gândesc într-un mod agresiv.

Lipsa abilității de a comunica eficient poate duce la conflicte și relații tensionate.


Fără abilitățile de comunicare eficientă, copiii pot întâmpina dificultăți în relațiile lor și pot avea probleme în a-și exprima corect sentimentele și opiniile. Aceasta poate duce la izolare și la lipsa de încredere în sine.

Maria, o fetiță de 8 ani, se temea să își exprime opinia de teamă să nu fie respinsă sau să rănească pe cineva. Mai fusese ea încurajată să spună ce părere are, apoi mama ei se supărase pe ea. Altădată, prietena ei o părăsise pentru că spusese că nu-i place rochița pe care și-o luase. Prefera să țină pentru ea ceea ce credea cu adevărat.

Dar...

După ce a învățat cum să exprime părerea și sentimentele într-un mod respectuos și ferm, Maria este mult mai comunicativă și relațiile ei cu colegii și familia s-au îmbunătățit semnificativ.


Imaginează-ți un copil care știe să își exprime opinia cu respect și încredere, fără teama de a răni sau de a fi respins. Copilul tău va învăța să comunice eficient și să își dezvolte relațiile într-un mod sănătos.


Nu rata această oportunitate! Înscrie-ți copilul acum pentru a-l ajuta să își exprime opinia cu încredere și respect. Locurile sunt limitate!

Atelierul se desfășoară online de la ora 16:00 la 17:30. Grupa va avea maximum 6 copii (posibil să fie grupe pe segment de vârstă, în funcție de câți ani au participații).

Înscrie-l pe copilul tău la acest atelier (sau la mai multe) și oferă-i șansa de a învăța într-un mediu distractiv și educativ.

5. Cum să-ți dezvolți încrederea în tine și să te împrietenești cu EU POT

Marți, 23 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min), 59 lei

Henry Ford spunea: „Dacă tu crezi că POȚI, ai dreptate. Dacă tu crezi că nu poți, ai dreptate.”

Copiii nesiguri și temători nu se implică în activități și nu își exprimă opiniile de teamă să nu fie criticați sau ridiculizați. Lipsa încrederii în sine poate duce la pierderea oportunităților de dezvoltare.


Fără încredere în sine, copiii nu vor reuși să își atingă potențialul maxim și vor pierde oportunități valoroase. Aceasta poate avea un impact negativ asupra dezvoltării lor academice și sociale.

Când eu eram mică, tata îmi spunea deseori că nu pot să fac una sau că nu pot să fac alta. De fapt, el așa mă manipula să fac ceva, spunându-mi că nu pot. Eu, ca să-i arăt că nu are dreptate, făceam. Așa credea el că mă ambiționează. Mulți ani mai târziu, îi spunea același lucru și fiicei mele: „Nu ești tu în stare să faci asta”. Doar că ea era diferită de mine, nici măcar nu se străduia să facă ceva, din start spunea: „Nu sunt eu în stare să fac asta”.

Părinții mei și-au dat seama că nu merge așa cu nepoata și că trebuie să schimbe „strategia”.

Din păcate, majoritatea dintre noi am fost crescuți auzind mai multe cuvinte depreciative decât apreciative, iar aceste cuvinte „macină” putința pe interior.

Este nevoie să îi spui unui copil cuvinte apreciative, să-l încurajezi și să îl lași să facă diverse acțiuni care să-l responsabilizeze, specifice vârstei.


Imaginează-ți un copil care este sigur pe el și dornic să se implice în activități, fără teama de a fi criticat. Copilul tău va învăța să își dezvolte încrederea în sine și să antreneze puterea lui... ÎNCĂ. NU POT ÎNCĂ.


Nu rata această oportunitate! Înscrie-ți copilul acum pentru a-l ajuta să își dezvolte încrederea în sine și să se împrietenească cu „EU POT”. Locurile sunt limitate!

Atelierul se desfășoară online de la ora 16:00 la 17:30. Grupa va avea maximum 6 copii (posibil să fie grupe pe segment de vârstă, în funcție de câți ani au participații).

Înscrie-l pe copilul tău la acest atelier (sau la mai multe) și oferă-i șansa de a învăța într-un mediu distractiv și educativ.

6. Cum să ne stabilim limitele și să spunem STOP! abuzului

Miercuri, 24 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min), 59 lei

Adesea, copiii nu știu cum să își stabilească limite sănătoase și sunt vulnerabili în fața abuzurilor verbale sau fizice. Lipsa capacității de a spune "STOP" poate duce la probleme emoționale și fizice pe termen lung.

Fără abilități prin care să poată să stabilească limite clare, copiii pot fi expuși la abuzuri repetate și pot dezvolta traume emoționale. Aceasta poate afecta negativ dezvoltarea lor și relațiile pe termen lung.

Andrei, un băiat de 9 ani, era șicanat aproape zilnic de un coleg al lui, care ba îi umbla în penar, ba îi lua pachețelul, ba îi izbea deseori când trece pe lângă el. Uneori îl lua peste picior și unii colegi se simțeau amuzați. Copilul nu îi spunea doamnei, ca să nu îl creadă copiii că este pârâcios. Abia când a spus mamei acasă, știind că ea îl va ajuta, aceasta a stat de vorbă cu el, a căutat informații și a vorbit și cu un specialist, iar Andrei a început să ia atitudine, să spună colegului că îl deranjează ceea ce face și va alege să spună mai departe. Colegul s-a oprit, că nu intenționa să fie „rău”, doar că pur și simplu era amuzant că făcea asta și se simțea puternic pentru că nu i se opunea nimeni.

A învăța copilul să își stabilească limite clare și să spună "STOP" atunci când este necesar este esențial. Copilul tău va învăța să își protejeze bunăstarea emoțională și fizică și să își dezvolte relații sănătoase.


Nu rata această oportunitate! Înscrie-ți copilul acum pentru a-l ajuta să învețe să își stabilească limite sănătoase și să spună "STOP" abuzului. Locurile sunt limitate!

Atelierul se desfășoară online de la ora 16:00 la 17:30. Grupa va avea maximum 6 copii (posibil să fie grupe pe segment de vârstă, în funcție de câți ani au participații).

Înscrie-l pe copilul tău la acest atelier (sau la mai multe) și oferă-i șansa de a învăța într-un mediu distractiv și educativ.

7. Cum să vorbești în fața celorlalți fără să-ți transpire palmele
și să ai nod în gât

Set de 4 ateliere de vorbit în fața altora, 30 iulie - 8 august 2024, ora 16 (60-120 minute), 297 lei

7. Și tu ai măreție în tine, arat-o celor care te ascultă

Marți, 30 iulie 2024, ora 16.00 (60-90 min)

8. Conectează-te cu cei care te ascultă

Miercuri, 01 august 2024, ora 16.00 (60-90 min)

9. Ești interesant, inspiră-i pe cei care te ascultă

Marți, 7 august 2024, ora 16.00 (60-90 min)

10. Cum comunicăm fără cuvinte

Miercuri, 8 august 2024, ora 16.00 (60-90 min)

Copiii (și majoritatea adulților) se confruntă cu anxietatea și timiditatea atunci când trebuie să vorbească în fața altor persoane, fie ele prieteni, colegi sau chiar membri ai familiei.

Această anxietate poate limita oportunitățile sociale și educaționale, iar copiii nesiguri de abilitățile lor de comunicare pot rata momente importante de creștere și dezvoltare personală.

Frica de a vorbi în public poate avea consecințe de lungă durată. Copiii care nu își dezvoltă aceste abilități pot deveni adulți care evită să ia cuvântul în ședințe, care nu își exprimă ideile și care pierd oportunități de carieră și relații valoroase. Lipsa de încredere în comunicare poate duce la sentimente de neputință și la o viață plină de oportunități ratate.

Imaginați-vă un copil care, de fiecare dată când trebuie să vorbească în fața clasei, își simte inima bătând cu putere, își simte mâinile transpirate și are un nod în gât care îl împiedică să se exprime.

Copiii (și majoritatea adulților) se confruntă cu anxietatea și timiditatea atunci când trebuie să vorbească în fața altor persoane, fie ele prieteni, colegi sau chiar membri ai familiei.

Această anxietate poate limita oportunitățile sociale și educaționale, iar copiii nesiguri de abilitățile lor de comunicare pot rata momente importante de creștere și dezvoltare personală.

Frica de a vorbi în public poate avea consecințe de lungă durată. Copiii care nu își dezvoltă aceste abilități pot deveni adulți care evită să ia cuvântul în ședințe, care nu își exprimă ideile și care pierd oportunități de carieră și relații valoroase. Lipsa de încredere în comunicare poate duce la sentimente de neputință și la o viață plină de oportunități ratate.

Imaginați-vă un copil care, de fiecare dată când trebuie să vorbească în fața clasei, își simte inima bătând cu putere, își simte mâinile transpirate și are un nod în gât care îl împiedică să se exprime. Apoi, după ce participă la aceste ateliere, același copil reușește să vorbească în fața colegilor săi cu încredere, să își împărtășească ideile cu entuziasm și să primească aplauze și feedback pozitiv.

Aceasta este transformarea pe care o oferim! Copilul tău va viziona discursurile copiilor care au participat deja la asemenea ateliere.

De asemenea, copilul tău:

  • Va descoperi cum să își exprime ideile cu încredere și claritate. Vor pregăti și filma un discurs de 1-3 minute, aplicând tehnicile învățate.

  • Va învăța tehnici de conectare cu audiența pentru a transmite mesajele eficient și a stabili relații pozitive.

  • Va învăța să facă prezentări captivante și să folosească experiențele proprii pentru a inspira și a menține atenția publicului.

  • Va învăța importanța limbajului nonverbal și cum să-l folosească în mod conștient pentru a transmite mesaje clare și cum să-i înțeleagă mai bine pe ceilalți.

Îți oferim pachetul complet de 4 ateliere pentru doar 297 lei.

Atelierele se desfășoară online, de două ori pe săptămână, marțea și miercurea, de la ora 16:00 (60-90 minute). Grupele vor avea maximum 6 copii, asigurând astfel o atenție personalizată și un mediu de învățare interactiv.

Nu rata această oportunitate! Înscrie-ți copilul acum la atelierele de vară. Dacă optezi pentru TOATE cele 10 ateliere de vară, prețul va fi de 497 lei și copilul va primi BONUS un Mastermind pe un film de dezvoltare personală (2 sesiuni: una de vizionare, una de dezbateri și argumentare). Părinții vor primi bonus mini-programul pentru părinți „Greșelile - un alt mod de a face lucrurile” (înregistrat).

Cine va facilita aceste ateliere pentru copii (9-12 ani?)

Adriana Nicoleta Zamfir

  • Specialist Analiză Tranzacțională

  • Coach educațional

  • Facilitator & creator de programe educaționale

  • Trainer & speaker certificat Maxwell Leadership România

  • Autor de povești de dezvoltare personală pentru copii

Ce spun părinții copiilor care au participat la cursurile noastre?

Detalii organizatorice ale programului

DENUMIRE PROGRAM: „10 ateliere de vară pentru copiii încrezători”

NUMĂR PARTICIPANȚI: 6

STRUCTURĂ PROGRAM: Atelierele vor avea loc în perioada 9 iulie - 8 august 2024 ONLINE.

CATEGORIA DE VÂRSTĂ: 8-12 ani

Cursurile se vor înregistra DOAR pentru îmbunătățirea facilitării ulterioare și nu vor fi puse la dispoziția nimănui.

  • DURATA: 60-90 minute/sesiune

  • DESFĂȘURARE: online pe platforma Zoom

  • Primesc pentru fiecare atelier în parte 59 de lei, iar pentru TOATE CELE 10 ateliere, 497 de lei.

© Adriana Zamfir 2024 - Toate drepturile rezervate | Politica de confidentialitate | Termeni și condiții