Descarcă materialul gratuit

„10 EXPRESII DE EVITAT DACĂ VREI SĂ CREȘTI ÎNCREDEREA ÎN COPILUL TĂU”

și află care sunt cele 10 expresii care pot afecta negativ abilitățile de viață ale copilului tău

Descarcă exemplarul tău acum!

Apăsând pe buton, declari că ai citit și că ești de acord cu Termenii și condițiile

Poate că te afli și tu în una dintre situațiile următoare:

– Ți se pare că al tău copil nu are încredere în el, este timid și nu duce nimic până la capăt...

– Cu tine este vocal, plin de tupeu, dar când iese în societate (la școală, alte activități, cu prietenii etc.) parcă i-a mâncat pisica limba...

– Îi tot „explici logic” ce ar trebui să facă, cum ar trebui să facă, dar ai impresia că vorbești cu pereții...

– Ai impresia că ceea ce îi spui copilului tău, cu intenția de a-l face mai încrezător în el, are efectul opus a ceea ce îți dorești...

– Îți este teamă că alți copii mai îndrăzneți vor ajunge mai târziu „să-i ia pâinea de la gură”...

–Ți se pare că al tău copil nu prea are prieteni, iar aceia pe care îi are nu sunt potriviți pentru el...

Dacă ai spus da, atunci acest e-book este pentru tine.

Am pregătit acest instrument valoros ca să ajut părinții conștienți, ca tine, să-și dea seama că folosind aceste cuvinte, ele pot avea un impact negativ puternic asupra dezvoltării emoționale și sociale a copiilor, și este important să ajutăm părinții să conștientizeze efectele negative pe care le pot avea asupra copiilor lor.

De ce să descarci ghidul

„10 EXPRESII DE EVITAT DACĂ VREI SĂ CREȘTI ÎNCREDEREA ÎN COPILUL TĂU”

1. Îți vei îmbunătăți relația cu copilul tău.

Prin conștientizarea faptului că folosești expresiile pe care ar fi bine să le eviți, vei putea construi o comunicare mai pozitivă și deschisă cu copilul rău, ceea ce va contribui la o relație mai apropiată și mai armonioasă.

2. Vei înțelege mai bine nevoile copilului tău.

Ghidul te va ajuta să înțelegi cum anumite expresii pot afecta încrederea copilului tău și cum să-i oferi sprijinul și încurajarea de care el are nevoie pentru a se simți în siguranță și încrezător.

3. Construirea încrederii în sine a copilului tău.

Prin evitarea expresiilor care pot afecta încrederea copilului, poți contribui la dezvoltarea unei stime de sine sănătoase și la construirea unei încrederi puternice în abilitățile copilului.

4. Obținerea unor rezultate mai bune la școală și relații mai bune cu prietenii, cu colegii, cu familia.

O comunicare mai bună între părinți și copii va spori încrederea copiilor în propriile capacități, îngestionarea emoțiilor, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra rezultate mai bune la școală și relații mai bune cu prietenii.

5. Obținerea unei mai bune inteligențe emoționale.

Identificarea și evitarea expresiilor care pot afecta negativ emoțiile copilului îi va ajuta pe părinți să ofere sprijin emoțional adecvat și să contribuie la dezvoltarea unui cadru emoțional sănătos, reducând riscul apariției stresului și anxietății în viața copilului.

Acest e-book NU este pentru tine dacă:

  • Consideri că exprimarea critică sau dură față de copii este acceptabilă sau necesară pentru a-i disciplina sau motiva;

  • Crezi că nu contează ce-i spui copilului tău, mai ales în primii ani din viață, că tu „doar zici, ce, dai cu parul?”;

  • Nu te interesează cum îl afectează pe copil în deciziile vieții sale ceea ce crede despre sine, despre lume și despre viață;

  • Nu are importanță pentru tine ce face diferența între cei care par să reușească cu mai multă ușurință și cei care par să se chinuiască mai mult;

  • Crezi că totul în viață este legat de soarta care ți-a fost lăsată și destinul e același orice ai face, orice ai spune.

Acest ghid se adresează părinților care doresc să construiască o relație mai strânsă și mai empatică cu copiii lor și care sunt deschiși să își îmbunătățească comunicarea pentru a sprijini dezvoltarea încrederii în sine și a încrederii în relația părinte-copil.

© Adriana Zamfir 2023 - Toate drepturile rezervate | Politica de confidentialitate | Termeni și condiții